Makelaar Mart

Het kopen van een woning is waarschijnlijk de belangrijkste en grootste koop van je leven. Het is fijn om iemand te hebben die met je meekijkt en die zorgt dat jouw woonwens werkelijkheid wordt. Het succesvol aankopen van jouw droomhuis is mijn belangrijkste doel. Ik ben onafhankelijk en niet verbonden aan een verkoopkantoor. Ik houd ervan snel actie te ondernemen en resultaatgericht te werken. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in de huizenmarkt van Gorinchem en omstreken.
 

Jouw droomhuis aankopen samen met Makelaar Mart 

De aanschaf van een woning kan een tijdrovende, spannende en emotionele aangelegenheid zijn.
Als (toekomstig) huiseigenaar doe je dat tenslotte niet dagelijks. Het kan dan soms moeilijk zijn om het hoofd koel te houden.

Voor mij is het aankopen van huizen wel dagelijkse kost. Mijn jarenlange ervaring heeft me geleerd dat elke aankoop uniek is.

Door voor het aankopen van een woning Makelaar Mart in te schakelen, bespaar je jezelf veel tijd, moeite, risico en geld. Bij de aankoop van je toekomstige woning ga ik als aankoopmakelaar samen met u een intensief traject door. Je hoeft je geen zorgen te maken over de dagelijke beslommeringen. Ik houd je voortdurend op de hoogte van de voortgang.

 

Vraag nu vrijblijvend een prijs aan
voor het aankooptraject van jouw droomhuis

 

Een Aankooptraject voor een nieuw huis bij Makelaar Mart

  • In kaart brengen van de wensen
  • Vaststellen van de financiële mogelijkheden
  • Zoeken van bijpassende woningen en u begeleiden bij de bezichtigingen
  • Opvragen en beoordelen van onderliggende documenten
  • Adviseren over bijkomende kosten m.b.t verbetering/verbouwing
  • Voeren van de onderhandelingen
  • Controleren en bespreken van de koopakte
  • Begeleiding bij taxatie, bouwkundige keuring, financiering en de overdracht

 

Wilt u sommigen stappen van het aankoopproces zelfstandig doen dan is dat geen enkel probleem. Vooraf stel ik mijn prijs vast zodat daar geen misverstand over kan bestaan.


​​​​​​​Ik zorg ervoor dat het aankopen van jouw nieuwe woning een prettige ervaring wordt. Ik ontzorg je graag tijdens dit intensieve traject zodat jij niet wakker hoeft te liggen van de zorgen rondom de aankoop van jouw droomhuis!

Goed met geld: Is een aankoopmakelaar nodig in deze krappe woningmarkt?

Bron: Nu.nl - 09 november 2020

Lig je 's nachts te piekeren over je lege pensioenpot, hoge rente of je niet-bestaande testament? Gelukkig is er de rubriek Goed met geld, om je van je financiële hoofdpijn af te helpen. Deze keer: Is een aankoopmakelaar de moeite waard?

Dat een aankoopmakelaar een must zou zijn om een kans te wagen op de krappe woningmarkt, is volgens de makelaars zelf een ongeschreven regel geworden. Klopt dit, en is zo'n dienst niet overdreven duur?

"Ik vind het heel verstandig om daar gebruik van te maken. De aankoopmakelaar kijkt naar dingen waar je zelf als particulier niet over nadenkt", zegt financieel planner en hypotheekadviseur Fleur Kroonbergs.

“De aankoopmakelaar is ook op de hoogte van de omgeving en hoe de buurt zich aan het ontwikkelen is.” - Fleur Kroonbergs, financieel planner

"Dat zijn zaken zoals: is de leveringsakte in orde? Is de verbouwing met vergunning gedaan, en komt er misschien een bedrijf in de buurt waarvan je last zou kunnen krijgen? De aankoopmakelaar is ook op de hoogte van de omgeving en hoe de buurt zich aan het ontwikkelen is."

Steeds meer aankoopmakelaars ingeschakeld

Meer dan 20 procent van alle huizen werden vorig jaar gekocht met een aankoopmakelaar volgens branchevereniging NVM; meer dan een verdubbeling sinds 2012. De krappe woningmarkt is de voornaamste reden achter de trend, volgens een woordvoerder.

Zelfs de Consumentenbond stelt dat op sommige plekken "de woningmarkt [...] zó overspannen is dat je er zonder aankoopmakelaar niet tussenkomt". Aankoopmakelaars zijn ook verkoopmakelaars en vice versa en ze houden elkaars bezigheden in de gaten. Daardoor kan een aankoopmakelaar een geschikte woning voor je vinden, zelfs voordat het huis officieel te koop staat. Zo mag jij als eerste komen kijken en wellicht ook als eerste een bod plaatsen, in plaats van dat je aanklopt als geïnteresseerde nummer 361, bij wijze van spreken.

Wat je ook weleens te horen krijgt is dat de aankoopmakelaar "meer informatie los kan krijgen" bij de verkoopmakelaar. Kroonbergs: "Het is niet dat ze informatie lekken die ze niet mogen delen. De makelaars spreken wel dezelfde taal, ze weten elkaar te lezen. Zo voorkom je dat je een te hoog bod plaatst."

Tarieven tot 2 procent van de aankoopsom

Er zijn geen vaste tarieven voor aankoopmakelaars. De prijs en omvang van de opdracht zijn allemaal open voor onderhandeling. Om een idee te geven: de dienst kan alles vanaf een paar duizend euro tot 1 of 2 procent van de koopsom kosten. Je kunt afspreken dat de makelaar alleen maar de verkoopprijs voor je onderhandelt, of dat ze het hele zoek- en koopproces voor je uit handen neemt.

Hoe dan ook raadt Kroonbergs aan om voor een vast tarief te gaan. "Als de makelaar een percentage van de koopsom in rekening brengt? Daar zou ik wel een onprettig gevoel bij hebben. Dan heeft je makelaar er baat bij dat je zoveel mogelijk betaalt voor je huis."

Om terug te komen op de vragen in het begin van dit verhaal: Nee, een aankoopmakelaar is helemaal geen must. Heel veel informatie om zelf een huis te beoordelen en te kopen kun je achterhalen via het Kadaster, Vastgoed Belang en Vereniging Eigen Huis. Maar in de praktijk zorgt de woningkrapte er wél voor dat een aankoopmakelaar soms de enige mogelijkheid is om een koophuis te vinden in gewilde regio's, hoe oneerlijk dat ook klinkt.

Iets om nog wel in gedachten te houden: De kosten voor de aankoopmakelaar tellen als kosten koper. Ze kunnen dus niet worden gefinancierd door de hypotheek en zijn niet fiscaal aftrekbaar.

 

Woonwensen in kaart brengen

Wil je graag meer inzicht krijgen in jouw woonwensen voor de aankoop van een nieuwe woning?

Maak dan geheel gratis en vrijblijvend gebruik van het NVM Woonwensenformulier!

Zo weet jij en je eventuele NVM aankoopmakelaar, precies waar jullie naar moeten zoeken!

 

Ga direct naar het NVM Woonwensen formulier